Petice zabrala. Zlínský Hotel Moskva po 70 letech změní název

Hotel Moskva, dříve Společenský dům, bude mít nový název. Foto: archiv Zlin.eu
ZLÍN - Je to jen pár desítek hodin, kdy ve Zlíně vznikla petice za přejmenování Hotelu Moskva. Svůj hlas připojilo přes 1 400 lidí. Nejen tato iniciativa dovedla ředitelku hotelu Mílu Dümlerovou k zásadnímu rozhodnutí. Po 70 letech se Hotel Moskva přejmenuje na Hotel Zlín.

„V posledních letech jsme již několikrát byli vyzýváni ke změně názvu Hotelu Moskva. Každým podnětem jsme se zodpovědně zabývali, diskutovali, nechtěli jsme však měnit 70 let starou historii. Zastávali jsme názor, že pokud ke změně nedošlo v roce 1990 je toto čistě politické rozhodnutí již neaktuální. Nynější situaci však vnímáme jako mnohem dramatičtější než v letech 90. Nepřejeme si, aby jméno hotelu bylo spojováno s touto neomluvitelnou agresí zcela nepřijatelnou pro nás i celou moderní společnost. Rozhodli jsme se tedy učinit zásadní kroky a dát Hotelu Moskva nové jméno,“ uvedla ředitelka Hotelu Moskva Míla Dümlerová.

Před rozhodnutím vedení hotelu změnit jeho název, předcházela také petice obyvatel Zlína i jeho okolí. „Změnu názvu samozřejmě vítám. Věřím, že potěší přes 1 400 lidí, kteří petici podepsali a mnohé další. Rád bych poděkoval vedení hotelu, že nebralo podpisy na lehkou váhu,“ řekl autor petice Vít Marek.

Od této chvíle, i přes nemalé finanční náklady, v době těžce poznamenané covidem, podniká vedení legendární “Moskvy“ veškeré kroky k tomu, aby hotel v centru Zlína, ať už byl doposud Moskvou nebo třeba Společenským domem, co nejdříve zasvítil na střeše pod novým názvem: Hotel Zlín.

„Upřímně mě překvapilo, že už při oznámení o změně názvu uvedla paní ředitelka hotelu i jeho nové jméno. Osobně se mi název Hotel Zlín líbí. Obzvlášť, když si letos připomínáme 700 let od jeho první zmínky,“ doplnil autor petice Vít Marek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x