Petr Uličný: do Zlína jede moje školka

Petr Uličný sleduje „svůj“ sport stále s nadšením. Foto: Petr Uličný, rodinný archiv
ZLÍN - Fotbal sleduje ve svých jedenasedmdesáti pořád moc rád, jen už jaksi nemusí pracovně. S tím skončil před devíti lety. Přesto si Olomoučan bydlištěm a do značné míry Zlíňan srdcem, trenér Petr Uličný o hře, která ho provází celý život, povídá vždycky rád a pokaždé také objevně a originálně. A ještě něco. Tu vážně, ale převážně nevážně, s nadhledem, vtipem a humorem.

Kdy jste byl naposledy na hřišti?

Není to zrovna dlouho. Před pár minutami jsem se byl podívat na tréninku Sigmy a k obveselení hráčů i trenérů jsem vklouzl mezi fotbalisty, a to prosím pěkně předpisově s ochranou dýchacích cest. Nutno říct, že ti, kteří tu nejsou dlouho a neznají mne, byli docela vykulení.

Sledujete pořád zlínský fotbal? Dvakrát jste tu trénoval a dovedl ševce do nejvyšší soutěže.

No to si samozřejmě odpovídáte sám, na to se nezapomíná. Pak jsem tu působil ještě jednou v roce 2006, takže je jasné, že mám fotbal i město v srdci.

Tak mi řekněte, jak dopadne pro Zlín už zase hodně důležitý zápas v sobotu s Teplicemi.

Já to vidím blízko remíze, na těsný výsledek, ale tady musím být diplomat.

Pročpak?

No na lavičkách bude moje školka, moji žáci. Ve Zlíně mi dělal asistenta Marek Kalivoda, trénoval jsem i Honzu Jelínka. Klukům přeji, aby se jim dařilo. Jenže co říct na to, že na střídačce Teplic budou moji další bývalí fotbaloví svěřenci. Radim Kučera a Pepa Dvorník. Nemám to lehké, že?

Pražská „S“ teď dostala za uši. V lize to asi budou chtít napravit. Vy jste ve Spartě před půl stoletím hrával…

Budou muset, Sparta hraje s Karvinou, to vyhrát prostě musí, ale bacha, hosté nemají špatný tým. Ale věřím Spartě. A vy věřte tomu, že je její trenér Pavel Vrba můj bývalý svěřenec. Z Havířova, kde jsem začínal.

Vaše Sigma jede na Slavii, má tam šanci?

Určitě, hraje dobře, Slavia dostala pecku v Budapešti, ale je to pořád top tým. Uvidíme.

Za dva týdny hraje Olomouc ve Zlíně, to abyste si rozpůlil srdíčko…

Půlit ho nebudu, jsem Olomoučák, ale Zlínu přeji jenom to dobré.

Stýská se vám po trénování?

Skončil jsem ve dvaašedesáti a dobře jsem udělal, trenéřina není vůbec zdravé zaměstnání. Ale abych vám odpověděl, teď jsem si koučování znovu osvěžil. Vedl jsem v Postřelmově slavnou Amforu, otevírali tam nový sportovní areál. Bylo to moc prima.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x