Pieta za Romana Čechmánka. Vzpomínky nejen ve Vsetíně

Repríza finále 1998. Foto: VHK Robe Vsetín, archiv Pavla Valouška
VSETÍN - Hned poté, co se v neděli rozšířila rychlostí blesku nejsmutnější zpráva o náhlém úmrtí Romana Čechmánka, vzniklo na vsetínském Lapači improvizované pietní místo. V pondělí je pak Vsetínští na zimním stadionu rozšířili a počet svíček coby vzpomínek na skvělého brankáře, který tu přispěl k zisku pěti titulů, rychle rostl. Ale nevzpomíná se jenom na Valašsku. Jeho památku podobně uctili také v Uherském Hradišti a jistě se připojí i ve Zlíně, kde se hokeji učil.

„Vnímáme to tak, že Roman patří nejvíc sem k nám, na Lapač, do Vsetína. On byl opravdovou ikonou, předešlá generace fandů to samozřejmě ví úplně nejlépe. Chlapi sem chodí na hokej pořád, dnes už třeba se svými dětmi i vnuky, Roman byl známou tváří pro každého. A tak jsme se po dohodě s jeho nejbližšími rozhodli, že ve středu před utkáním se Sokolovem a taky během něj uctíme Romanovu památku,“ přiblížil dění v dalších hodinách sportovní manažer Vsetína, Čechmánkův kamarád a spoluhráč Radim Tesařík.

Ve Vsetíně počítají s průvodem městem, což bude velmi stylové loučení fanoušků se slavnou tváří zdejšího nejpopulárnějšího sportu, pokračovat pak bude i během utkání.

Ve Zlíně, jehož byl Čechmánek odchovancem, začal pondělní duel Chance ligy s pražskou Slavií minutou ticha na počet olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa.

„V pátek hrajeme derby se Vsetínem, určitě se na Romana bude vzpomínat, na tom, jak bude loučení probíhat, ještě pracujeme,“ sdělil mluvčí zlínského klubu Libor Kožík.

K pietě se připojili také na zimním stadionu v Uherském Hradišti, kde Roman Čechmánek pracoval do poslední chvíle jako šéf mládežnické složky hokejového klubu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x