Plameny ničily, dobří lidé pomáhají

Foto: rodinný archiv
ZLÍN - Zničehonic jim plameny zkraje týdne zničily bydlení. Rodina Vyoralova ze Zlína - Malenovic si v přetěžkých chvílích komplikovaných ještě mimořádnou situací s epidemií koronaviru zažívá opravdu velice špatné období. Ale díky přátelům i zcela neznámým lidem se také přesvědčují o síle pomoci dobrých srdcí.

Ozývají se jim totiž v nejsložitější situaci jakou manželé Ladislav a Eva se třemi dcerami i maličkou vnučkou kdy zažili, ti, kteří nabízejí pomocnou ruku.

„Už o víkendu budeme odstraňovat následky ničivého požáru, který nás se dvěma dcerami vyhnal z bytu a zničil v něm kompletně úplně vše. Jsme moc rádi, že nám spěchají na pomoc přátelé i rodina. Dobře víme, že je velmi složitá doba pro každého, určíme si míru pomoci i s ohledem na to, že budeme muset pracovat v rouškách a omezit kontakt lidí. Ale každá ruka vítána,“ vypráví paní Eva.

Její manžel Ladislav je šikovný mechanik, dává dohromady mimo jiné rallye veterány. S jedním z nich, krásnou Audinou z 80. let, bývají k vidění na závodech. „Moc nás v této souvislosti potěšila nabídka Autoklubu České republiky,“ oceňují manželé Vyoralovi.

„Co nejdříve jim posíláme prostorný obytný vůz se šesti lůžky,“ vzkázal dobrou zprávu prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Pomoc o to cennější, že Vyoralovi dosud přespávali u domu v karavanu, kde našli útočiště jen rodiče.

„Obě naše děvčata musela k naší nejstarší dceři, která má v malém bytě 1:1 už svoji malou holčičku. Teď to bude přeci jen pohodlnější,“ konstatuje paní Eva.

Dobří lidé začali také rychle posílat velmi slušné finanční částky na transparentní účet rodiny, což dosud pokračuje.

Paní Evu přímo dojalo, že jim šestnáctiletá dívka poslala 200 korun s tím, že se vše v dobré obrátí. I její dopis je součástí naší fotogalerie.

Sponzorem článku je společnost Karavany Praha, která nabízí:

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x