Plánovaná rekonstrukce uzavře na pět měsíců centrum Rožnova pod Radhoštěm

Ilustrační foto: Jiří Balát
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Od 30. května až do konce října bude zcela uzavřena ulice Pionýrská v centru Rožnova pod Radhoštěm. Důvodem uzavírky je plánovaná rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Řidiči budou muset využít objízdnou trasu.

Průjezd centrem města od konce května omezí oprava kanalizace a vodovodu, které jsou umístěny ve zpevněných plochách místních komunikací. Zcela uzavřena bude ulice Pionýrská a částečně uzavřen bude také průjezd ulicí Palackého – slepá větev vedoucí k lávce pro pěší přes řeku Bečvu.

Jsme si vědomi toho, že uzavírka ulice ztíží dopravu v centru města, ale oprava kanalizace v této oblasti je nevyhnutelná. Věřím, že řidiči budou objízdnou trasu respektovat a žádám je o trpělivost při pohybu v centru města,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.

Objízdná trasa bude vedena po místních komunikacích a bude plně značena. Nebude také možné využívat přechod pro chodce na ulici Pionýrská, chodci budou muset přejít komunikaci na ulici Nádražní a poté Videčské.

Průjezd stavbou nebude možný ani pro autobusy veřejné dopravy. Z tohoto důvodu bude autobusová zastávka „Rožnov pod Radhoštěm, Palackého ul.“ přesunuta na zastávku „Rožnov pod Radhoštěm, Loana“ na silnici I/35.

Stavba bude probíhat postupně a pro místní bude zajištěn přístup a omezený příjezd k okolním nemovitostem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x