Plánujete v roce 2024 akci, která má končit až po 22. hodině? Informujte o tom zlínskou radnici

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Pořadatelé kulturních a jiných společenských akcí by se měli obrátit na zlínskou radnici, zda budou v roce 2024 pořádat akce, u nichž plánují ukončení až po 22. hodině. Zlínská radnice totiž připravuje novou verzi přílohy obecně závazné vyhlášky, kterou se stanovují případy vymezení kratší nebo žádné doby nočního klidu.

„Tato vyhláška, respektive její příloha, vymezuje významné akce či významné dny, v souvislosti s nimiž lze odsunout počátek doby nočního klidu ze zákonem stanovené 22. hodiny na dobu pozdější,“ vysvětlila náměstkyně primátora města Zlína pro kulturu Martina Hladíková.

O požadavcích na zařazení akce, která předpokládá ukončení po 22. hodině, je třeba informovat Odbor kultury a památkové péče Magistrátu města Zlína.

Konkrétně je v žádosti třeba uvést informace o názvu akce, obsahové náplni akce, době konání akce, místě konání akce, odhadovaném počtu návštěvníků a také zdůvodnění, proč je akce natolik významná, že je nutno v souvislosti s ní odsunout počátek doby nočního klidu,“ upřesnila Hladíková.

Město současně upozorňuje pořadatele, že zařazení akce do přílohy obecně závazné vyhlášky není nárokové.

Nemůžeme zaručit, že vyhovíme všem pořadatelům, kteří nám své požadavky zašlou. Žádost je posuzována individuálně, především s ohledem na to, zda celospolečenský význam akce převažuje nad zájmem na zachování obecné doby nočního klidu,“ vysvětlila vedoucí Odboru kultury a památkové péče Magistrátu města Zlína Eva Ryndová.

Podle zlínské radnice není v případě většího množství požadavků na změny termínů či zařazení nových akcí v průběhu roku 2024, které se nedaly objektivně předem předvídat, vyloučeno, že se bude vyhláška znovu v průběhu roku aktualizovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x