Platonická láska stála muže ze Zlína půl druhého milionu

Ilustrační foto
ZLÍN – Až osm let za mřížemi hrozí třicetileté ženě z Nového Jičína, která z důvěřivého muže ze Zlína v průběhu tří let vymámila bezmála 1,5 milionu korun. Podvodnice svou vinu ale popírá.

Komisař z oddělení hospodářské kriminality obvinil třicetiletou ženu z Nového Jičína ze spáchání zločinu podvod, protože využila snadné ovlivnitelnosti o rok staršího muže ze Zlína, s nímž se seznámila na internetu a o němž věděla, že je velmi důvěřivý a nezralý.

Několik let vystupovala jako jeho přítelkyně, udržovala s ním však pouze přátelský vztah za účelem získání finančních prostředků. Za tři roky jí muž dal v hotovosti nebo poslal na účet bezmála 1,5 milionu korun,“ řekla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Od roku 2019 do roku 2022 podvodnice před mužem vystupovala pod falešným jménem. Většinou si psali zprávy, párkrát se potkali ve Zlíně, ale nikdy mezi nimi nedošlo k intimnímu kontaktu, jejich vztah byl čistě platonický. Přesto si muž myslel, že je tato žena jeho přítelkyní, měl k ní důvěru a dával jí peníze na různé smyšlené potřeby.

Už po dvou týdnech od seznámení jí poslal 6000 korun na zaplacení nájmu, následovaly další částky často na úhradu bydlení, dluhů z předchozího bydlení a další potřeby,“ upřesnila Kozumplíková.

Muž dal ženě téměř milion korun v hotovosti, které čerpal z úspor svých rodičů, vždy ale řekl, že se jedná pouze o půjčku. Dalšího půl milionu si pro ni sám půjčil z různých bank.

Nikdy nepoznal pravé jméno své přítelkyně, nevěděl, kde bydlí, ani neznal její rodinnou situaci,“ pokračovala Kozumplíková.

Policisté následně prověřováním vypátrali totožnost ženy a zjistili, že je na ni vedeno celkem 12 exekucí v celkové výši 240 tisíc korun.

Žena za posledních deset let nikde nepracovala. Při výslechu popřela, že by dostala v hotovosti téměř milion korun. V případě dalších peněz, které jí muž zasílal na účet, vysvětlila, že šlo o dar a svou vinu popřela,“ uzavřela policejní mluvčí.

V případě odsouzení hrozí dosud netrestané ženě trest odnětí svobody až na osm let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x