Plavec Miroslav Knedla zářil ve Stockholmu

Foto: Zdeněk Kasálek
ZLÍN, STOCKHOLM - Mimořádně úspěšnou misi absolvoval na silně obsazených mezinárodních plaveckých závodech ve švédské metropoli Stockholmu sedmnáctiletý člen Plaveckého klubu Zlín Miroslav Knedla. Student třetího ročníku Gymnázia TGM proměnil pod vedením trenéra Zdeňka Kasálka přímo v rekordní žeň.

Na trati 50 metrů znak na setinu vyrovnal český seniorský rekord časem 24.93, což je nový rekord mezi juniory.

„Tento závod Míra vyhrál, na dvojnásobné trati v sobotu pak skončil v čase 54.42 o dvě setiny druhý za ukrajinským reprezentantem, vytvořil rovněž český juniorský rekord,“ komentoval první dvě vystoupení trenér Kasálek.

Nedělní polohovku, kde doplaval třetí, pak Knedla nazdobil časem 2.01,28.

„To je nový český seniorský i juniorský rekord, byl to báječný víkend,“ chválil svěřence jeho trenér.

Zkraje tohoto týdne už třeťák zlínského gymnázia zase poctivě zařezával ve škole.

„V brzké době mne čeká soustředění na Kanárských ostrovech, pak další závody, ale zanedbávat nemůžu ani školu, času je opravdu pomálu,“ hlásil přímo ze školy úspěšný český reprezentant, v jehož rodině sport jenom kvete. Výborně si totiž v aerobicu vede také mladší sestra Karolína.

„Vím moc dobře, že mám spoustu rezerv. Jde o starty, dohmaty, broušení zdánlivých drobností, prostě hodně dalších věcí. Chci se vedle znaku věnovat i polohovce, tam mám rezervy především na prsařské trati,“ potvrdil pracovitost mladý český reprezentant, v němž roste skutečně velká naděje našeho plavání.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x