Po areálu Kroměřížské nemocnice se prohání nový elektromobil

Foto: Kroměřížská nemocnice a.s.
KROMĚŘÍŽ – Vedení Kroměřížské nemocnice pořídilo nový elektromobil, který by měl zaměstnancům značně usnadnit práci. Kromě toho je šetrný k životnímu prostředí a má nižší provozní náklady.

První užitkový elektromobil doplnil vozový park Kroměřížské nemocnice. Využijí ho především pracovníci venkovní údržby ke sběru trávy či převozu materiálu.

Dosud naši pracovníci neměli nic podobného k dispozici a tyto činnosti prováděli manuálně, takže nové vozidlo jim značně usnadní a zefektivní práci,“ podotkla provozní náměstkyně Kroměřížské nemocnice Hana Příleská.

Pro nákup elektromobilu se Kroměřížská nemocnice rozhodla hned z několika důvodů. „V současné době je kladen důraz na šetrný přístup k životnímu prostředí, proto je elektromobilita hodně skloňovaným tématem. Kromě nulových emisí mají elektromobily také nižší provozní náklady i nižší poruchovost než klasická auta na spalovací motor,“ doplnila Příleská.

Užitkový elektromobil pořídila nemocnice za 530 tisíc korun, přičemž až 200 tisíc korun by měla pokrýt dotace z programu Zelená úsporám.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x