Po chlapci na Zlínsku pátralo v neděli sto lidí i vrtulník. Našel se zdravý u kamaráda

Pátrání po patnáctiletém chlapci bylo úspěšné. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO - Ať je nám 15 nebo 60 let, každý rodič má strach o své dítě. A zvláště maminky mají tuto starost velkou. Proto dokud ještě bydlíme s rodiči, by bylo vhodné občas z nějaké akce poslat krátkou zprávu přes mobil, klidně i ve dvě ráno, či zavolat se slovy "Mami, tati, večer nepřijdu domů, protože jsem ještě tam a tam. Přijdu zítra ráno asi až na oběd". Vás to téměř nic nestojí a ušetří to hlavně nervy rodičů.

V neděli krátce po šesté hodině ráno přijali hasiči oznámení matky, že postrádá svého syna, který v noci odešel z akce v klubu ve Valašských Kloboukách v místní části Sychrov, a dosud není k nalezení.

Poplach byl postupně vyhlášen 11 jednotkám hasičů. Do pátrací akce se zapojil majitel klubu, který zasahujícím hasičům a policistům poskytl v klubu zázemí a dále prostory pro štáb. Pátrání po mladistvé osobě bylo zcela v režii Policie České republiky. Na místo pátrací akce se dostavil řídící důstojník HZS pro územní odbor Zlín. O pátrací akci byl vyrozuměn i starosta města, který zajišťoval pro zasahující teplé nápoje a stravu. Na místě zasahovali členové dobrovolných jednotek, spolu s příslušníky bezpečnostních sborů hasičů i policie v počtu asi 100 osob. Do pátrání bylo dále zapojeno 6 čtyřkolek, 1 sněžný skútr a policejní drony. V rámci mezikrajské výpomoci byli zajištěni psovodi i kynologové, jejich psi jsou vycvičeni na vyhledávání osob. Před desátou hodinou vyletěl na pátrací akci i vrtulník.

Po desáté hodině dopolední se naštěstí mladý muž nalezl živý a zdravý v obci Nedašov. V 10:37 hodin bylo proto ohlášeno, že pátrací akce bude ukončena.

Do pátrání byly zapojeny jednotky HZS Zlínského kraje stanice Valašské Klobouky a Zlín a jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí Horní Lideč, Lipina, Jablůnka, Mirošov, Brumov, Halenkov, Lačnov, Valašské Klobouky a Poteč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x