Po dvou letech se opět konal Stříbrný věnec. Závodům jednotlivců kralovala otrokovická základka

Ve Zlíně se konal jubilejní 50. ročník plaveckých závodů žáků a žaček 3. tříd základních škol Zlínského kraje. Foto: Adéla Václavíková
ZLÍN – Ve čtvrtek 16. června 2022 se konal jubilejní 50. ročník plaveckých závodů žáků a žaček 3. tříd základních škol Zlínského kraje. Závodům jednotlivců jasně kralovala ZŠ T. G. Masaryka Otrokovice a nepotopila je ani jednoroční pauza.

Po dvouleté odmlce, kdy se závody a ani samotná výuka plavání nemohli konat z důvodu koronavirové pandemie, se žáci třetích tříd základních škol Zlínského regionu konečně dočkali. Soutěže se celkem zúčastnilo 236 žákyň a žáků z celého kraje, zlínských základních škol bylo jedenáct a mimozlínských sedm.

Závodilo se ve třech disciplínách jednotlivců (kraul, znak, prsa) a na závěr se plavaly štafety, jak dívčí, tak i chlapecké. Ze zlínských škol v soutěži jednotlivců vyhrála ZŠ Kvítková třída 3. A se 61 body, druhá byla ZŠ Emila Zátopka třída 3. A s 54 body a na bronzovém místě se umístila ZŠ Křiby třída 3. A se 44 body.

V mimozlínských školách vyhrála ZŠ T. G. Masaryka Otrokovice třída 3. B se 73 body, druhá následně skončila ZŠ Vizovice 3. B s 59 body a třetí rovněž byla ZŠ Vizovice ale 3. A, která ztratila pouhé tři body na třídu 3. B.

Vítězové si odnesli hodnotné odměny v podobě medailí, diplomů a hlavních cen od Magistrátu. Avšak na každého účastníka závodu čekala malá odměna.

Autor: Adéla Václavíková

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x