Po nehodě tří aut a dodávky putovalo pět lidí do nemocnice

foto: HZS Zlínského kraje
HALENKOV – Nehoda tří osobních aut a dodávky omezila páteční provoz u obce Halenkov na Vsetínsku. Pět lidí muselo po srážce putovat do nemocnice, mezi účastníky nehody navíc byla i malá holčička.

V pátek odpoledne se u obce Halenkov na Vsetínsku srazila dodávka a tři osobní auta. Na místo tak okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně profesionálních hasičů ze Vsetína a jejich dobrovolných kolegů z Karolinky.

Po svém příjezdu označili hasiči místo nehody, provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Problémem ale byly unikající provozní kapaliny z aut. Vytékaly totiž ve větším množství a bylo tak potřeba zasypat je sorbentem.

Jednotky IZS se ale věnovaly hlavně účastníkům nehody. „Ve všech vozidlech dohromady cestovalo šest lidí včetně jednoho malého dítěte. Hasiči jim ve spolupráci se zdravotnickými záchranáři poskytli první předlékařskou a psychickou pomoc. Velkou péči věnovali malé dívence, které hasiči na rozptýlení darovali i plyšáka. Pět lidí následně skončilo v nemocnici k dalšímu vyšetření,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Nakonec hasiči na pokyn policistů přesunuli vraky aut do jednoho jízdního pruhu tak, aby se mohl částečně obnovit provoz kolem místa nehody, i když řidiči museli projíždět kyvadlově. Profesionální hasičská jednotka se po několikahodinovém zásahu vrátila zpět na stanici, na místě ale zůstali jejich dobrovolní kolegové. Ti pomohli s naložením rozbitých aut na vozy odtahové služby. Nakonec je ještě čekal úklid střepů, úlomků a použitého sorbentu. Teprve potom se mohli na základnu vrátit i oni.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->