Po stopách pitomců. Desítky pneumatik hyzdí vyhlídky na Luhačovice

Foto: zlin.cz
LUHAČOVICE - Je to k údivu, je to možná až k pláči, určitě je to k potrestání zatím neznámých "ukladačů" ojetých pneumatik. Ten, kdo je odkládá do jinak téměř panenských přírodních lokací s krásnými vyhlídkami nad Luhačovicemi kolem Horního Dvora, by zasloužil potrestání.

Stačí si vyrazit na cestu od silnice z křižovatky silnic mezi Ludkovicemi, Řetechovem, Pozlovicemi a Luhačovicemi. V lese najdete klid, zpěv ptáků, květy na stromech i keřích a za chvíli spoustu pozoruhodných vyhlídek na Luhačovice i rozměrné mladé švestkové sady.

A naráz vás udeří do očí pneumatiky. První, pátá, desátá. Někdo byl tak pečlivý, že jednu z nich umístil dokonce mezi mladé švestky do sadu. Jindy se nacházejí u asfaltky, po níž projíždějí cyklisté, chodí tu pěší turisté a místní sem rádi zajdou třeba se psy.

Kousek odsud za plotem farmy vítají jaro různá zvířata od poníků až třeba po lamu, rády si to tu prohlédnou děti. A vždycky o kousek dál vyřazené pneumatiky…

„To, že je tam někdo odkládá, je trestuhodné, nepochopitelné a svědčí o mdlém rozumu,“ má jasno paní Jitka, která pracuje na jednom z nedalekých sběrných dvorů. „Pneumatiky bereme, není žádný problém, neplatí se nic,“ jenom podtrhuje, jak hloupé činy někdo neznámý o pár set metrů dál v čisté přírodě páchá.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x