Po vážné nehodě dvou osobních aut na Kroměřížsku zůstali čtyři zranění včetně dětí. Jedna z řidiček byla v kritickém stavu

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – V úterý krátce po třetí hodině odpoledne došlo u osady Srnov poblíž Dřínova na Kroměřížsku k vážné dopravní nehodě, při níž se v křižovatce srazily dva osobní automobily. Čtyři osoby utrpěly zranění, přičemž stav jedné z řidiček byl kritický. V jednom z aut cestovaly dvě děti.

Na místo nehody byli ihned vysláni hasiči a záchranáři. „Vzhledem k tomu, že operační středisko přijalo výzvu o vážném střetu dvou osobních aut, kdy po nárazu jsou ve vracích zaklínění lidé a účastníky nehody jsou i dvě děti, dispečerka vyslala na místo celkem pět záchranářských posádek – tři z výjezdové základny v Kroměříži a po jedné z Otrokovic a Morkovic-Slížan, o součinnost požádala také leteckou záchrannou službu z Brna,“ informovali záchranáři na webu ZZS ZK.

Hasiči pomocí hydraulických vyprošťovacích zařízení vyprostili obě řidičky z vozidel. V autě jedné z nich cestovaly také dvě děti.

Nejvážnější zranění utrpěla jedna z řidiček. „Tu po vyšetření, podání medikamentů, ošetření a krytí ran, celkové imobilizaci a zajištění dýchacích cest zdravotnické týmy předaly kolegům z letecké záchranné služby. Ti pacientku v kritickém stavu transportovali do Fakultní nemocnice Brno,“ upřesnili záchranáři.

Druhá řidička utrpěla těžká zranění. „Záchranáři ji rovněž vyšetřili, zajistili, podali medikamenty, ošetřili a překryli rány, nasadili jí krční límec, pánevní fixátor, imobilizovali ji vakuovou matrací,“ pokračovali záchranáři. Pacientka byla následně převezena k dalšímu vyšetření a ošetření na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Oba malí pacienti utrpěli středně těžká zranění. Záchranáři jim podali infuzi, imobilizovali je fixačním límcem a vakuovou matrací. „Zajištěné děti poté převezli do Kroměřížské nemocnice na chirurgickou ambulanci,“ informovala ZZS ZK.

V době zásahu byla silnice nejprve zcela uzavřena a poté byl provoz řízen ve spolupráci s policisty kyvadlově.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x