Po „výhodné“ investici přišla žena i o půjčené peníze. Neuvěříte, kolik podvodníkovi naposílala

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Dvaašedesátiletá žena ze Zlínska naletěla na internetovou reklamu inzerující výhodné investice. Podvodník byl zřejmě zkušený manipulátor, protože z ní vylákal celkem 1 400 000 korun. Žena dokonce neváhala vzít si pro tuto příležitost půjčku ve výši 650 tisíc.

V únoru našla ženu na internetu reklamu na možnost investování, zavolala proto na uvedené telefonní číslo, kde jí oznámili, že se může zaregistrovat, a během pár hodin jí zavolali zpět.

Při registraci žena poslala kopii svého občanského průkazu, platební karty, cestovního pasu, výpisu z bankovního účtu a dokonce si musela zapnout webkameru. Podvodníci tak měli k dispozici veškeré potřebné dokumenty a dokonce i její tvář,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po registraci zaplatila žena první platbu ve výši 350 EUR a do počítače si nechala nainstalovat program pro vzdálený přístup.

Poté podle instrukcí na telefonu zasílala jednotlivé platby od 5 do 40 tisíc, celkově poslala více než 200 tisíc korun,“ pokračovala Kozumplíková.

Po dvou měsících jí zavolal muž z jiné společnosti, který ženě vysvětlil, že společnost, s níž komunikovala, je podvodná a on jí pomůže získat její peníze zpět. K tomu ovšem potřeboval, aby žena převedla další peníze na jejich účet.

Byl to zřejmě velmi zkušený manipulátor, protože přiměl ženu, aby převedla na daný účet ve 24 platbách více než milion korun, a to v průběhu pouhých dvanácti dnů,“ zmínila policejní mluvčí.

Podvedená žena tak od února do května přišla o bezmála 1 400 000 korun. Pachateli hrozí v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na osm let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x