Po zfetované dívce lezli zelení pavouci, další ženě kolovalo v krvi 4,6 promile alkoholu

Během zákroku mladý muž útočil na policisty. Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Návykové látky pořádně zacvičily se dvěma ženami ve Zlíně, kterým nakonec museli pomoci strážníci. Jedna to přehnala s drogami, další s alkoholem, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Nejprve strážníci vyrazili na pomoc mladé dívce, která byla zmatená a hlavně se po náměstí Míru ve Zlíně pohybovala vzhledem k venkovním teplotám zjevně nedostatečně oblečená. Než ae na náměstí doraziili, byla už pryč. Po chvíli dívku objevila jiná hlídka. Ukázalo se, že jde o dvacetiletou ženu ze Zlína. Třásla se zimou a tvrdila, že po ní lezou zelení pavouci z elektřiny. Jak později strážníci zjistili, mladá žena nebyla ovlivněna alkoholem, ale drogami, konkrétně amfetaminem. „Vzhledem k zmatenému chování mladé ženy byla na místo přivolána zdravotnická záchranné služba, která si ji převzala k dalšímu vyšetření,“ konstatoval Janík.

Druhý případ se pak stal v noci ve čtvrti U Majáku. Pár minut po 23. hodině se na tísňovou linku 156 obrátil tamní obyvatel, kterému bouchala na domovní dveře neznámá žena. „Strážníci následně zjistili, že se jedná o 39letou ženu z Otrokovic, která se neměla moc do řeči, ani do chůze, a dokonce ani do samostatného setrvání ve vzpřímeném postoji. A není divu, protože analyzátor alkoholu v dechu následně vykázal hodnotu přesahující 4,6 promile,“ podotkl Janík s tím, že žena následně putovala na záchytku do Kroměříže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x