Počet nakažených koronavirem se v Otrokovicích nezvyšuje

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Ačkoliv byly první pozitivně testované případy na virus COVID-19 v České republice již 1. března, na Otrokovicku se objevily po jeden a půl měsíci. O tom, že se počet pozitivně testovaných v Otrokovicích nezvyšuje, ubezpečil starostku města Hanu Večerkovou hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

Zlínský kraj zveřejňuje tabulky, kde uvádí aktuální počty pozitivně testovaných ve Zlínském kraji podle ORP (obce s rozšířenou působností). „Jedná se ale o celá správní území obcí s rozšířenou působností. Tedy, pokud se u Otrokovic objevuje číslo 54, neznamená to, že to je počet nakažených v našem městě, ale ve všech obcích spadajících do správního obvodu ORP Otrokovice, který zahrnuje Napajedla, Tlumačov, Žlutavy, Bělov, Spytihněv, Pohořelice, Oldřichovice, Halenkovice a Komárov,“ vyvětlila starostka zveřejňované informace. Dodala, že toto číslo ale obsahuje i vyléčené případy. Kolik je z 54 ale ve skutečnosti vyléčených, tabulka neuvádí, proto mohou být tato čísla zavádějící.

Od úterka došlo v ORP Otrokovice o jeden případ nárůstu. Dle sdělení zlínského hejtmana se ale nárůst uplynulých dní nevztahuje přímo k Otrokovicím. Také celkově pozitivně hodnotí vývoj situace v Napajedlech, kdy pravděpodobně zabrala přijatá opatření a koronavir se dál šíří minimálně.

„Přestože vláda postupně uvolňuje zavedená krizová opatření, žádám všechny obyvatele, aby stále dodržovali aktuální nařízení. Jejich dodržování má smysl a díky zodpovědnosti náš všech se koronavirus v České republice nerozšířil tak rapidně jako v některých jiných státech, kde zaplatilo životem mnohonásobně více lidí,“ dodala starostka Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x