Počet porodů v Kroměříži v loňském roce výrazně vzrostl, více se rodili chlapci

Foto: Porodnice a gynekologie Kroměříž (FB)
KROMĚŘÍŽ – O porody v Kroměřížské nemocnici má zájem stále větší počet nastávajících maminek. Zatímco v roce 2022 v místní porodnici rodilo 683 žen, v roce 2023 se číslo vyšplhalo na úctyhodných 881 porodů, při nichž přišlo na svět 883 dětí.

Statistiku stejně jako v předchozím roce vyhráli chlapci, kterých bylo 455, holčiček vykouklo na svět 428. Ve dvou případech přišla na svět dvojčátka. Nejpernějším měsícem byl červen s 83 porody,“ informovala Kroměřížská nemocnice na svém webu.

Mezi zajímavými chlapeckými jmény, kterými rodiče své dítko pojmenovali, se objevil například Kilián, Ergun či Walter, u děvčátek se objevila méně tradiční Viola, Lea Lara či Rebeka. Naopak nejčastějšími jmény u chlapců byl Matyáš, Tomáš a David, v holčičích jménech vítězila Eliška, Adéla a Anna.

Oblíbenost porodnice Kroměřížské nemocnice dlouhodobě stoupá, což se odráží právě v počtu porodů. Zatímco například před deseti lety, tedy v roce 2013, tady rodilo 573 maminek, v roce 2023 to bylo zmíněných 881 žen, nárůst je tedy více než padesátiprocentní,“ uvedla nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x