Poctiví lidé nevymřeli! Nálezce odevzdal strážníkům cizí peněženku s téměř 12 tisíci korunami

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Že mezi námi stále ještě žijí poctiví a čestní lidé, dokazuje událost ze soboty 28. května. Strážníky městské policie kontaktoval muž, který našel cizí peněženku se značným obnosem.

Třiačtyřicetiletý muž ze Zlína nalezl cizí peněženku v místní části Příluky. I přesto, že obsahovala značnou hotovost, si muž peníze neponechal a o nálezu prostřednictvím linky 156 ihned informoval strážníky městské policie.

O několik chvil později strážníci zjistili, že se v peněžence nachází více než jedenáct a půl tisíce korun, desetieurová bankovka, kreditní karta a různé průkazky. Z těch bylo zřejmé, že majitelem je devětadvacetiletý muž ze severní Moravy,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníci nalezenou peněženku převzali a operační důstojník se pokusil ve spolupráci s městskou i republikovou policií v místě bydliště vlastníka o jeho vyrozumění. To nejprve nebylo úspěšné, avšak ve večerních hodinách se dotyčný dostavil sám na služebnu Městské policie Zlín.

O nálezu jej totiž informovali prostřednictvím mobilního telefonu jeho příbuzní, a tak se díky poctivému nálezci i strážníkům se svými věcmi poměrně brzy opět shledal,“ zakončil šťastný příběh Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x