Pod příslibem zaměstnání a investic lákal z lidí peníze

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍNSKO – Dvaatřicetiletému muži z Uherského Hradiště hrozí až pět let za mřížemi za spáchání trestného činu podvod. V jedenácti případech vylákal z mužů i žen pod příslibem zprostředkování zaměstnání nebo výhodné investice celkem 146 tisíc korun, které si ponechal pro vlastní potřebu.

Obviněný muž oslovoval zájemce o zprostředkování zaměstnání prostřednictvím sociálních sítí a konkrétních skupin zaměřených na hledání práce.

Zájemcům přislíbil sjednání zaměstnání a požadoval za to různě vysoké finanční částky. Peníze chtěl také za lékařskou prohlídku před nástupem do zaměstnání,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Obviněný muž zároveň některým ze zájemců nabízel zhodnocení finančních prostředků prostřednictvím investic. Ženy i muži mu peníze předávali v hotovosti na předem sjednaném místě, většinou ve Zlíně – Malenovicích.

Jednalo se o částky od 900 do 73 tisíc korun. Jakmile mu peníze předali, muž se stal nekontaktní,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že obviněný svoje jednání ve většině případů popřel.

V případě odsouzení hrozí devětkrát soudně trestanému muži až pětiletý trest odnětí svobody.

Vzhledem k tomu, že je velmi pravděpodobné, že se obětí tohoto podvodníka stali i další zájemci o zaměstnání, kteří si podávali inzerát na sociální síti, žádáme, aby se přihlásili na lince tísňového volání policie – 158, na kterékoli policejní služebně nebo přímo na oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně na číslo 974 666 355,“ upozorňuje veřejnost policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x