Pod vlivem drog ukradl elektrokoloběžky a na jedné se okamžitě vyboural. Zloději a jeho pomocnici hrozí pět let za mřížemi

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍN – Mladá dvojice z Ostravy ukradla elektrokoloběžky a snažila se na nich ujet. Marně, policie je dopadla během několika chvil. Teď zlodějům hrozí pět let v chládku za mřížemi.

Celá událost se odehrála loni v srpnu. Dvacetiletý muž a jeho o dva roky mladší pomocnice z Ostravy se vloupali do prodejny elektrických koloběžek v centru Zlína. Tři kousky se jim tam zalíbily, a tak se je rozhodli ukrást. I když napáchali škodu za 186 tisíc korun, vše jim vycházelo podle plánu. Pak se ale mladík rozhodl jednu z koloběžek vyzkoušet.

„Mladý muž potom jednu z odcizených koloběžek řídil, i když byl v té době pod vlivem drog, na mokré vozovce nezvládl řízení a havaroval, byť má soudem zakázáno řídit motorová vozidla až do června letošního roku,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Kromě neopatrných řidičských kousků se ale dvojici nevydařila ještě jedna věc, tedy zůstat nenápadnými. Při krádeži je totiž viděl poblíž bydlící muž, který okamžitě celou událost oznámil na městkou policii. Strážníci tak mladíka po havárii na koloběžce velmi rychle zadrželi a předali svým republikovým kolegům. Jeho spolupachatelka ale zmizela.

„Zloděj, který měl u sebe nářadí určené k páčení dveří a další pomůcky určené k vloupání do objektů, skončil v policejní cele. Ženě se podařilo z místa utéct. Kriminalisté ji vypátrali následující den v jejím bydlišti v Ostravě. Žena se přiznala a policistům řekla, kde je druhá odcizená koloběžka. Policisté nakonec vypátrali i tu třetí a všechny vrátili majiteli,“ říká Kozumplíková.

Kriminalisté teď v posledních dnech dvojici obvinili z trestného činu krádeže a poškození cizí věci. Mladíka navíc dohnalo i ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Oběma zlodějům tak v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x