Podnapilý řidič dodávky sám zastavil u policejní hlídky a začal si s ní vykládat

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Nápad, jak se zaručeně připravit o papíry, dotáhl ve čtvrtek 27. října k dokonalosti šestadvacetiletý řidič dodávky z Otrokovic, který sám od sebe zastavil u strážníků městské policie, s nimiž se dal do řeči. Ti si hned všimli, že muž není zcela střízlivý.

Necelou hodinu po půlnoci prováděla hlídka Městské policie Zlín z okrsku Malenovice kontrolu třídy 3. května, která je velmi frekventovanou silnící I. třídy.

Přitom vedle služebního vozu zastavila dodávka, jejíž řidič měl potřebu se strážníky komunikovat. Hlídka jej ochotně poslouchala a zakrátko dospěla k podezření, že by dotyčný mohl být pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Následovalo tak orientační vyšetření, které podezření strážníků potvrdilo. „Na displeji analyzátoru alkoholu v dechu se zobrazila hodnota téměř 0,5 promile, a tak bylo na zbytečné problémy zaděláno,“ pokračoval Janík.

Strážníci podezřelého předali k dalšímu šetření hlídce republikové policie, která mu zakázala další jízdu. Ve správním řízení pak řidiče čeká pokuta do výše 20 000 korun a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu od šesti měsíců do jednoho roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x