Podvodník vydávající se za ženu obral muže o 1,5 milionu korun

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminalisty ve Zlíně obvinili jednadvacetiletého muže z Mostecka ze spáchání zločinu podvod, protože od dubna roku 2017 zakládal na sociální síti smyšlené ženské profily, z nichž pod různými záminkami komunikoval s různými muži, od kterých postupně vylákal téměř jeden a půl milionu korun. V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody na dva až osm let, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Svůj první falešný ženský profil založil mladík v sedmnácti letech. Nabízel tehdy sex osmatřicetiletému muži, který o něj měl zájem. Na svém profilu měl mladík fotografie přitažlivých dívek, které stáhl z internetu. Postupně se na sociální síti seznámil se čtyřmi muži ve věku od 25 do 38 let. Tři z nich se do něj jako do ženy zamilovali a dobrovolně mu zasílali peníze na různé potřeby. Čtvrtý z podvedených mužů mu poslal svoje intimní fotografie, které se staly předmětem vydírání. Peníze poté muž mladíkovi posílal za to, že tyto fotografe nebudou zveřejněny.

V období necelých dvou let, od dubna 2017 do ledna 2019 si tímto nekalým způsobem vydělal téměř 1,5 milionu korun. Peníze si nechával posílat na účty svých kamarádů nebo známých. Každému z nich dal potom za výběr peněz z jejich účtu provizi od několika set do tří tisíc korun. Peníze si nechával posílat dokonce i na účet své nic netušící přítelkyně. Utratili je společně za cestování a návštěvy luxusních restaurací.

„S žádným z mužů, které podvedl, se nikdy nesetkal, i když dvěma z nich tvrdil, že už je na cestě za nimi nebo přímo v jejich městě a tím vylákal další peníze na ubytování, cestu nebo úhradu pokuty. Peníze mu muži posílali také na operace či pohřby jeho blízkých osob, zaplacení nájmu, soudní řízení či opravy vozidla,“ podotkla Kozumplíková.

Zlínští kriminalisté se tímto sofistikovaným případem začali zabývat koncem roku 2017, kdy přijali oznámení od osmatřicetiletého muže ze Zlína, který přišel o více než 777 tisíc korun. Další podvedení podávali trestní oznámení v jiných městech, trestní řízení potom kriminalisté sloučili ve Zlíně, kde také odhalili pachatele.

Není vyloučeno, že tento vychytralý mladý muž podvedl také další důvěřivé muže. Vydával se většinou za sedmadvacetiletou studentku z měst na severu Čech a po krátké době, někdy již po třech dnech, začal žádat peníze na různé „nutné“ výdaje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x