Podzimní loučení. Petržela jede pro pětistovku

Milan Petržela. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Fotbalová nejvyšší soutěž uzavírá podzimní část. Veselo na Slovácku, neveselo ve Zlíně. Ale třeba bude po sobotě vše maličko jinak. Slovácko jede do Mladé Boleslavi, kde jej čeká náročný zápas. A navíc s jednou možnou nevšední kuriozitou. Pokud tedy nastoupí Milan Petržela...

Čtyřicetiletý rodným listem, stále mladík fotbalovým projevem i vzhledem. Milan Petržela hraje dvacátou prvoligovou sezónu a právě u boleslavských paneláků by měl zapsat jubilejní a téměř neuvěřitelný zápis do kroniky naší elitní soutěže. Mělo by jít o zápas, jímž završí 500 startů v lize!!!

„Věřím, že hrát budu, vítězná sestava se nemění, minule jsme zdolali Bohemku. Ale jinak ten zápas vnímám jako každý jiný. Určitě bude těžký, domácí mají hodně našlapaný kádr, teď zaváhali s Karvinou a jistě si budou chtít vylepšit podzimní bilanci, ale to my taky,“ má jasno rekordman v počtu ligových startů, který si ale na oslavu rekordu počká do prvního jarního kola, kdy do Uherského Hradiště přijedou Pardubice.

V daleko složitější situaci než čtvrté Slovácko je Zlín. Ten se stále nachází na předpolední příčce, minulých pět gólů na hřišti Liberce je velkým mementem před sobotní uzávěrkou podzimu na domácím hřišti s Hradcem Králové. A to nemohou nastoupit vyžlucení zadáci Cedidla a Černín.

Trávník je hodně promáčený, ale zkušený Ladislav Podmela a jeho mechanismy jedou naplno. „Nejvíce vody se drží v brankových prostorech, ale hřiště by mělo být ve slušném stavu,“ hlásí inventář zlínského klubu, který maká na úpravě, přestože si vybírá dovolenou.

„My už jsme toho poztráceli doma tolik, že teď prostě musíme zabrat, vyhrát, dát sobě i fandům vánoční dárek, dáme do toho všechno, budeme moc rádi, když přijde co nejvíce fanoušků,“ burcuje zkušený ofenzivní hráč Vukadin Vukadinovič, od čtvrtka čerstvě třiatřicetiletý mladík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x