Pohárové otazníky rozluštěny. Zlín hostí Vyškov, Slovácko Mladou Boleslav

Zlín bude hostit Vyškov, Slovácko Mladou Boleslav. Foto: Trinity Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tečkou za podzimní částí sezóny by měly být osmifinálové duely MOL Cupu neboli Českého poháru. Jak známo, vede přes něj cesta do fotbalové Evropy a kluby Zlínského kraje mohou být s pondělním losem vcelku spokojeny.

V osudí bylo v jednom koši 16 týmů, s napětím se čekalo ve Zlíně i v Uherském Hradišti.

Trinity Zlín bude hrát doma – oficiálně ale zatím nepotvrzeně – v sobotu 19. listopadu přijede druholigový Vyškov. Což je už podruhé los příjemný, po Jihlavě zamíří na Letnou další druholigový soupeř.

Na trenérských postech se potkají dva staří (pardon mladí) známí, vyškovský Jan Trousil a zlínský Jan Jelínek.

„Známe se dobře, mimo jiné proto, že spolu studujeme nejvyšší profesionální trenérskou licenci,“ pravil zlínský šéf lavičky Jelínek.

„Čeká nás velmi ambiciózní, útočně laděný soupeř, který okupuje přední příčky druhé ligy a netají se tím, že by rád mezi fotbalovou elitu,“ zamýšlí se Jelínek.

„Náš šéf klubu má vysoké ambice, to je pravda, ale nezapomínejme, že jsme ještě nedávno hráli třetí nejvyšší soutěž. Každopádně ve Zlíně budeme v roli papírového outsidera. A to nám bude vyhovovat, tak to bylo i nedávno v Jablonci, kde jsme vyhráli 1:0 a postoupili,“ připomíná o šest let starší Trousil, bývalý výborný obránce Slovácka i jeho předchůdce Synotu, srdcař, muž s vysokými nároky na sebe i svůj tým.

Slovácko bude na závěr velenáročné sezóny hostit v poháru Mladou Boleslav. Určitě zajímavý souboj. Středočechy vede Pavel Hoftych, domácí Martin Svědík.

Kdo uspěje, bude moci prohlásit okřídlené: konec dobrý, všechno dobré.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x