Pohořelická křižovatka bude už brzy zprovozněna

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
POHOŘELICE - Obyvatelům Napajedel a Pohořelic se výrazně uleví. Pětiměsíční uzavírka pohořelické křižovatky silnic III/4973 a III/4974 skončí již 2. listopadu, server Zlin.cz o tom informoval zástupce správce stavby Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Zlín Pavel Dvořák.

Správě Zlín Ředitelství silnic a dálnic se ji podaří zprovoznit s předstihem. Řidiči opět projedou do Pohořelic po komunikaci III/4975 a do Napajedel po silnici III/4973. Ve stejný den se naopak uzavře ulice Dr. Beneše v Napajedlích.

„Důvodem pětiměsíční uzavírky pohořelické křižovatky byla výstavba dálničního nadjezdu nad budovaným jižním obchvatem Otrokovic, který je nyní ve fázi dokončovacích prací a terénních úprav,“ sdělil Pavel Dvořák.

Současná odbočka z ulice Dr. Beneše v Napajedlích na silnici I/55 zůstane od 2. listopadu navždy uzavřena. Po dokončení stavby jihovýchodního obchvatu Otrokovic v roce 2021 budou řidiči využívat nově zbudovanou rampu na dálnici D55 z ulice Dr. Beneše, kterou se napojí jak na dálniční obchvat, tak na silnici I/55. Sjezd na komunikaci I/55 bude v podobě kruhového objezdu vybudován na úrovni čerpací stanice OMV. Do té doby budou motoristé mířící do severní části Napajedel jezdit po komunikaci III/4973. 

„Do konce roku budeme ještě v rámci stavby jihovýchodního obchvatu Otrokovic provádět pokládku konstrukčních vrstev dálnice, dokončíme opěrnou zeď v prostoru styku ulice Dr. Beneše a I/55 a budeme pokračovat v realizaci výstavby dálničních mostů,“ doplnil Dvořák.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic, další část dálnice D55, byla zahájena na začátku října 2018. Obchvat je dlouhý 3,1 kilometru. Po dokončení prací v roce 2021 bude veškerá tranzitní doprava ve směru Přerov – Uherské Hradiště odkloněna na obchvat. Náklady na celou stavbu, pomineme-li přípravu, přesáhnou částku 710 milionů korun bez DPH.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x