Pohřešovaného seniora našli policisté v jeho dílně. Ležel v nepřirozené poloze a nemohl se hýbat

ZLÍN – Když osmašedesátiletého muže ze Zlína jeho příbuzní neviděli od předchozího dne, kdy odešel do své dílny, a nezvedal ani mobilní telefon, rozhodli se obrátit na policii. Prvosledová hlídka začala po pohřešovaném seniorovi ihned pátrat.

Policisté muže nejdříve hledali na místech, která obvykle navštěvoval, ale neúspěšně. Poté se vydali do jeho dílny zjistit, zda nebude právě tam. Po příchodu ke dveřím viděli, že dílna je zamčená, ale zevnitř se ozývaly zvláštní zvuky. Muž uvnitř komunikoval, ale jen velmi potichu a nesrozumitelně.

Policisté tušili, že bude mít pravděpodobně nějaký zdravotní problém. Prostřednictvím operačního důstojníka si na místo vyžádali záchranáře a rozhodli se dostat co nejrychleji do prostor dílny a muži pomoct,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Za pomoci nářadí policisté vypáčili desku, která tvořila vnější příčku dílny, tím se lépe dostali k zárubni dveří a za pomoci šroubováku se jim po několika okamžicích podařilo dveře otevřít.

Po otevření dveří uviděli hned za nimi ležet v nepřirozené poloze pohřešovaného muže, který ale nebyl schopen pohybu a neuměl policistům vysvětlit, co se mu stalo,“ sdělila Kozumplíková.

Policisté poskytli před příjezdem záchranářů muži předlékařskou pomoc a záchranáři si ho poté převzali do své péče a převezli ho do nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x