Policie po třech letech dopadla podvodníka. Ten si zatím přišel na 75 milionů

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Od léta roku 2018 pátrala policie po muži, který se dopouštěl podvodů při zprostředkování nákupu automobilů. Dopadnout se jej podařilo až letos v létě. Devětadvacetiletému muži teď hrozí až deset let za mřížemi.

Obviněný muž v období let 2016 až 2018 uvedl v omyl desítky zájemců o nákup automobilu, od kterých následně vylákal různé finanční částky. Celkem bylo zadokumentováno více než 160 případů se škodou přesahující 75 milionů korun.


Muž několika desítkám zájemců o automobil vozidla za velmi výhodných podmínek skutečně dodal. U dalších potencionálních klientů tak vytvářel dojem úspěšného obchodníka, což vedlo k dalšímu zvýšení poptávky,“ řekl k případu nadpraporčík Petr Jaroš.


Dlouhé měsíce bylo pátrání po muži bezúspěšné. Až v červenci tohoto roku jej zadržela hlídka německá dálniční policie. Devětadvacetiletý muž byl vrchním komisařem odboru hospodářské kriminality obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu podvod, za který mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.


Na konci září byl dopadený muž předán z Německa do České republiky a následně zlínský okresní soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x