Policista ze Zlína pomohl ve svém volnu zadržet zloděje

Foto: KŘP ZK
ZLÍN – Správný policista nemá nikdy volno. Živoucím důkazem toho je policista z pohotovostního a eskortního oddělení ze Zlína, který při nakupování s rodinou pomohl zadržet zloděje na útěku.

Dvaačtyřicetiletý muž nakupoval v obchodě s potravinami. Když měl plný košík, zaplatil u samoobslužných pokladen pouze část nákupu a chtěl odejít. Pracovník ochranky ho proto upozornil na nesrovnalost a požadoval doplacení nákupu.

Muž ale namísto doplacení nákupu začal utíkat. Na chodbě došlo mezi oběma muži ke konfliktu. Zloději se však podařilo vyprostit a chtěl uniknout přes prodejnu s oblečením přímo ven z obchodního centra. Do cesty se mu postavila prodavačka, kterou odstrčil a chtěl utíkat dál,“ přiblížila konflikt policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V té chvíli ale už přímo proti utíkajícímu muži stál policista. Upozornil jej na svou příslušnost k policii a vyzval ho, aby se zastavil. „Výzva se minula účinkem, policista proto zakročil a zabránil lapkovi v útěku,“ pokračovala Kozumplíková.

Ten se zpočátku bránil a chtěl se policistovi vytrhnout. To se mu ale nepodařilo. „Zanedlouho si lupiče převzali zlínští policisté, kteří se celým případem budou dál zabývat,“ uzavřela policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->