VIDEO: Policisté v baťovském areálu honili zdrogovaného muže

ZLÍN – Havárií a pobytem v policejní cele skončilo jednání třiadvacetiletého recidivisty, který o víkendu ujížděl a následně utíkal před policejní hlídkou. Jeho podezřelé chování se záhy vysvětlilo – před usednutím za volant užil drogy a navíc měl na několik let platný zákaz řízení.

O víkendu pronásledovali policisté prvosledové hlídky v centru Zlína v areálu Baťových závodů ujíždějícího řidiče vozidla BMW, kterého se nejprve snažili zastavit za pomoci světelného výstražného znamení a nápisu STOP na vozidle.

Muž ale výzvy k zastavení nerespektoval, neustále zrychloval a snažil se policistům ujet. Jeho riskantní jízda skončila nárazem do plotu,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidič z vozu poté vyběhl a dal se na útěk. Policisté muže dál pronásledovali a po pár minutách jej doběhli na autobusovém nádraží, kde ho zajistili a převezli do policejní cely.

Dechová zkouška u třiadvacetiletého muže ze Zlínska byla negativní, zkouška na přítomnost drog pozitivní. „Muž se přiznal, že užil pervitin, ale lékařské vyšetření ke zjištění množství návykové látky v organismu odmítl,“ pokračovala Kozumplíková.

Policisté, kteří tohoto muže dobře znají z předchozích podobných událostí, navíc zjistili, že má soudem uložený zákaz řízení až do roku 2030.

Mladý muž má na svědomí havárii, několik přestupků, za které mu ve správním řízení hrozí pokuta, a také trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může v případě uznání viny a odsouzení strávit až dva roky za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí s tím, že muž má v rejstříku trestů i přes svůj nízký věk již 8 záznamů za obdobou trestnou činnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x