Policisté našli pohřešovaného muže s handicapem

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO – Šťastný konec mělo pátrání policie po starším muži z handicapem v okolí Valašských Klobouk. Ve dvě ráno ho našel policejní psovod poblíž kolejiště u obce Broumov-Bylnice, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Oznámení o pohřešování muže z blízké obce dostali valašskokloboučtí policisté v týdnu po 22:00. „Vzhledem k tomu, že pohřešovaný muž se neorientoval v čase ani prostoru, rozběhla se pátrací akce za účasti několika policistů z okolních obvodních oddělení, prvosledové hlídky, z cizinecké policie, policejních psovodů a o pomoc jsme požádali také policejní vrtulník,“ vyjmenovala Kozumplíková.

Do pátrání se zapojili také profesionální i dobrovolní hasiči ze Zlína i okolních obcí. „Všichni společně důkladně prohledali nejprve celý objekt, v němž muž bydlí, poté blízké okolí a také okolí nádraží. Podezření, že mohl nastoupit do projíždějícího vlaku, se nepotvrdilo,“ řekla Kozumplíková.

Policisté prověřili restaurace, bary, psovodi prohledávali les za obcí, komunikace, polní cesty a další místa. Jakmile se shromáždil dostatečný počet lidí, vytvořili policisté a hasiči rojnici a postupně prohledávali prostor kolem kolejí. „Pár minut před druhou hodinou ráno přišla od velitele pátrací akce dobrá zpráva. Pohřešovaného muže vypátral policejní psovod, který byl součástí vytvořené rojnice, poblíž kolejiště u obce Brumov-Bylnice. Muž byl mírně podchlazený, ale bez zranění. Záchranáři, kteří muže prohlédli a zkonstatovali, že není potřeba jeho hospitalizace v nemocnici a muže dopravili zpět do místa bydliště,“ uzavřela mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x