Policisté se připravují na rizikové utkání v Uherském Hradišti

Ilustrační foto: tydenikpolicie.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ve čtvrtek 8. září bude stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti hostit zápas 1. FC Slovácko versus FK Partizan Bělehrad. Zápas Evropské konferenční ligy policisté vyhodnotili jako vysoce rizikový a připravují bezpečnostní opatření.

Policisté z Uherského Hradiště se připravují na zápas Evropské konferenční ligy mezi 1. FC Slovácko a FK Partizan Bělehrad. Ten bude ve čtvrtek 8. září od 18:45 hodin hostit Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty. Toto utkání ale bylo ze strany policie vyhodnoceno jako vysoce rizikové a proto hlídky věnují maximální pozornost bezpečnostním opatřením.

Před zápasem, v jeho průběhu i po skončení utkání budou policisté monitorovat dění jak před stadionem a v ulicích, tak i na samotném dějišti zápasu. Pokud dojde k porušení veřejného pořádku, policisté budou připraveni okamžitě zasáhnout.

Bezpečnost má zajistit několik pořádkových jednotek, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, z obvodního oddělení, jejich kolegové z dopravního oddělení, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie, kteří budou hlídkovat na koních. Dále budou zasahovat také kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, strážníci Městské policie z Uherského Hradiště a členové bezpečnostní agentury. V neposlední řadě bude k dispozici také Letecká služba Policie České republiky.

Policie dále apeluje na všechny, kdo na zápas vyrazí, aby dodržovali pravidla silničního provozu, respektovali dopravní značení a pokyny policistů, strážníků a pořadatelů. Jako před každým utkáním policisté upozorňují, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s pyrotechnikou a zakázanými předměty. A pozor na konzumaci alkoholu před zápasem. Zjevně podnapilé osoby totiž nebudou na fotbalový stadion vpuštěny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x