Policisté si posvítili na podnapilé mladistvé

Policisté se zaměřili na mladistvé, kteří holdují alkoholu. Ilustrační foto
ZLÍNSKO - Zlínští policisté ve spolupráci s celníky, strážníky městské policie, pracovníky Krajské hygienické stanice ze Zlína a také se zaměstnanci orgánu sociálně - právní ochrany dětí navštívili v tomto týdnu známý noční podnik v centru Zlína a také blízké parky a nádraží. Důvodem bylo spojení "alkohol a mladiství".

Preventivní akce se zúčastnili také policejní psovodi a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Cílem bylo zjistit, zda děti a mládež požívají alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky a vyvodit z toho patřičné důsledky.

Policisté narazili na více než dvě desítky mladistvých pod vlivem alkoholu, z toho byla naprostá většina dívek a pouze pět chlapců, všichni ve věku od patnácti do sedmnácti let. Množství požitého alkoholu, které ukázal přístroj, se pohybovalo v rozmezí od 0,19 do 1,66 promile.

Sedmnáctiletá dívka, u které ukázal přístroj nejvyšší hodnotu, skončila v nemocnici. Policisté zjišťují, kdo mladistvým alkohol podal nebo prodal. Ve správním řízení mu hrozí vysoká pokuta.

Kromě požívání alkoholu u mladistvých se policisté ve spolupráci s celníky a jejich psy speciálně vycvičenými na vyhledávání drog zaměřili na držení omamných a psychotropních látek. V této souvislosti narazili na tři muže, jednu nezletilou dívku a dva nezletilé chlapce, u kterých pes označil drogu. U pěti z nich našli policisté sušenou rostlinnou hmotou, pravděpodobně marihuanu, u jednoho potom stříkačku s průhlednou látkou. Všechny zajištěné drogy policisté odeslali na detekci, z množství a kvality vyvodí patřičnou trestně právní kvalifikaci.

Všechny podnapilé dívky a chlapce si odvezli domů rodiče. Jejich prohřešek policisté oznámí příslušnému orgánu sociálně právní ochrany dětí. Sociální pracovníci budou následně rodinám hříšníků věnovat náležitou pozornost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x