Policisté si posvítili na řidiče na hlavním silničním tahu I/50. Kolik jel největší hříšník?

Ilustrační foto
ZLÍNSKÝ KRAJ – Na řidiče jedoucí po hlavním silničním tahu I/50 si ve středu posvítili dopravní policisté. Hned několik hříšníků výrazně porušilo maximální povolenou rychlost a někteří dokonce i zákaz řízení.

Ve středu ráno po osmé hodině zastavili policisté u odbočky k hradu Buchlov čtyřiadvacetiletého řidiče vozidla značky Ford Focus. V místě, kde je povolená sedmdesátka mu hlídka naměřila 101 km/h. „Navíc dechová zkouška u muže vykázala 0,38 promile alkoholu,“ upřesnila policejní mluvčí Milena Šabatová.

O hodinu později u obce Bánov, kde řidiči smí jet maximálně devadesátkou, naměřili policisté řidičce vozidla Volkswagen Golf 115 km/h a dalšímu řidiči 117 km/h.

Rekordmanem se stal řidič motocyklu značky Honda. U obce Kunovice mu ručička na tachometru vystoupala až na 195 km/h,“ pokračovala Šabatová.

Největšího hříšníka zastavili policisté u Bystřice pod Lopeníkem. Muž jel na motorce bez helmy a na stroji měl registrační značku, která nebyla přidělena k danému motocyklu. Navíc policisté v dostupné evidenci zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění.

Všechny tyto řidiče čeká pokuta a řízení u přestupkové komise,“ sdělila policejní mluvčí.

Další dva hříšníci jsou dokonce podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za volant totiž usedli se zákazem řízení.

Ve večerních hodinách zastavila policejní hlídka z Uherského Brodu vozidlo značky Renault, jehož řidič projížděl obcí Strání. Při kontrole dokladů policisté v dostupné evidenci zjistili, že muž z Kroměříže má vysloven zákaz řízení, a to až do srpna příštího roku,“ vysvětlila Šabatová.

Stejný krok za hranici zákona udělala i žena ze Zlína, kterou zastavila policejní hlídka ve Starém Hrozenkově při řízení fabie. „Také ona v evidenci disponovala záznamem o zákazu řízení až do srpna příštího roku,“ uzavřela Milena Šabatová a dodala, že zákon za takové jednání ukládá trest odnětí svobody až na dva roky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x