Policisté ve Zlíně zachraňovali zraněnou ženu, která ležela na zastávce

Foto: Policie ČR
ZLÍN – V pondělí v poledne projevili velkou duchapřítomnost dva policisté, kteří v centru Zlína na zastávce MHD poskytli bezodkladnou první pomoc zraněné ženě ležící na chodníku. Policisté u ženy zajistili životní funkce a poté ji předali zdravotníkům.

Instruktoři služební přípravy Martin Lhotský a Michal Březovják při cestě centrem Zlína uviděli na zemi na zastávce MHD ležet starší ženu. Bylo jasné, že je zraněná a akutně potřebuje pomoc.

Policisté nezaváhali, zastavili a chopili se poskytování první pomoci. Na tyto případy jsou cvičení, absolvovali mnoho odborných kurzů a v neposlední řadě sami školí další policisty v poskytování předlékařské pomoci,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté u ženy zajistili životní funkce a přivolali záchranáře. Před jejich příjezdem monitorovali stav zranění a jeho vývoj a provedli další vyšetření, aby předběžně vyloučili skrytá zranění.

Žena utrpěla vlivem pádu vážné poranění hlavy. Vzhledem k jejímu stavu a zranění se jednalo o náročný zákrok vyžadující nadstandardní přístup a znalosti,“ pokračovala policejní mluvčí a dodala, že záchranáři ženu následně převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x