Policisté zadrželi ve svém osobním volnu zloděje. Ten se pak sám přiznal k další krádeži

Ilustrační foto
ZLÍN – Policistou člověk zůstává i po sundání uniformy. O tom by mohli vyprávět dva policisté, kteří ve čtvrtek odpoledne ve svém volnu zadrželi zloděje. Ten v jedné z prodejen obchodního centra ve Zlíně ukradl bundu a následně se policistům přiznal, že před pár dny odcizil z jiné prodejny další oblečení.

Policisté při nákupu v obchodním centru uviděli, jak z prodejny sportovního vybavení vyběhl muž s batohem, na kterého další dva zaměstnanci prodejny volali, aby neutíkal.

Ani jeden z kamarádů nezaváhal a i když zrovna nebyli ve službě, vydali se za utíkajícím mužem. Přitom na něj volali, aby se zastavil, a prokázali se příslušností k policii,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladý muž poslechl a zůstal stát. Jeden z policistů zloděje hlídal a druhý mezitím zjišťoval, co se stalo. Dozvěděl se, že unikající muž ukradl z prodejny se sportovním zbožím bundu a chtěl utéct. Krádež následně oznámil operačnímu důstojníkovi na lince tísňového volání policie, který vyslal na místo policejní hlídku.

Ještě před příjezdem uniformované hlídky stihl policista v civilu odhalit, že stejný zloděj má na svědomí další krádež v tomto obchodním centru. Asi před týdnem odcizil z jiné prodejny oblečení a utekl,“ pokračovala Kozumplíková.

Policisté prvosledové hlídky si podezřelého jednadvacetiletého muže, kterého dobře znají z předchozích krádeží, převzali k dalším úkonům trestního řízení. „Za další krádeže mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x