Policistou 24/7. U vážné dopravní nehody zasahovali policisté v civilu, kteří jeli na sraz motorkářů

Foto: Policie ČR
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Policistou 24/7. Tak by se v krátkosti dala popsat šťastná shoda okolností, díky níž se na místě páteční vážné dopravní nehody ocitli policisté Zlínského kraje. Ti sem nebyli vysláni na základě hlášení, ale projížděli okolo náhodou cestou na setkání policejních motorkářů.

K vážné dopravní nehodě došlo v pátek odpoledne na silnici II/495 mezi obcemi Ostrožská Nová Ves a Ostrožská Lhota na Uherskohradišťsku, při které se srazily dva osobní vozy. Při havárii se zranilo celkem šest lidí včetně řidičů, kteří byli převezeni do nejbližších nemocnic.

Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že bezprostředně po srážce místem události projížděli policisté v civilu na setkání policejních motorkářů.

Nezaváhali, zabezpečili místo nehody a zapojili se do poskytování první pomoci všem šesti zraněným do příjezdu složek Integrovaného záchranného systému. Byli na místě platným článkem do poslední minuty,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

Z místa nehody pak policisté v civilu odjeli, aniž by na svůj hrdinský čin kohokoli upozornili.

Tímto bychom chtěli našim kolegům poděkovat za skvěle odvedenou práci i v době svého pracovního volna. Děkujeme,“ vysekl svým kolegům poklonu Radomír Šiška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x