Pololetí s covidem na vsetínských školách. Jaké bylo?

Foto: Regionální televize
VSETÍNSKO - Už téměř jedno školní pololetí s covidem-19, ale bez plošné uzávěry za sebou mají žáci a učitelé základních škol v České republice. Například v těch vsetínských to nebylo vůbec jednoduché. Podle některých pedagogů byla kombinovaná výuka, kdy se částečně učilo prezenčně a částečně on-line formou, dokonce složitější než při lockdownu v loňském školním roce.

Poslední půlrok byl velice dynamický a hektický. Ta největší covidová vlna je, zdá se, za námi, my jsme ji prodělali minulý měsíc v průběhu listopadu, kdy byla covidová nálož na Vsetínsku největší. Na šesti školách, které zřizujeme, jsme měli 53 lidí v karanténě,“ uvedl místostarosta Vsetína Tomáš Pifka

A to byla téměř třetina všech tříd základních škol ve městě. Aktuálně je Vsetín ve Zlínském kraji na čelních místech měst, kde covidová čísla klesají.

„U nás teď evidujeme minimum výskytu covidu. Pololetí bylo velmi náročné zejména pro učitele, protože část dětí chodila do školy a část dětí už byla proočkovaná nebo covid prodělala, takže tam byla kombinace prezenční a distanční výuky. Učitel musel být dopoledne ve škole, kde prezenčně vyučoval, pak musel ještě připravovat úkoly pro ty, kteří byli doma. Učitelům patří neuvěřitelné poděkování,“ vysekl poklonu učitelům Tomáš Pifka.

Podle vedení radnice je dobře, že děti zůstaly ve školách i přes problémy, které pandemie covidu přinesla. Otazníky se ale stále vznáší u systému testování, které mělo být podle některých podchyceno hned od začátku školního roku.

„Měli by se testovat všichni, i ti, kteří jsou očkovaní nebo nemoc prodělali. Tlačili jsme také na Asociaci základních škol a Českou radu dětí a mládeže, aby testování bylo pro děti současně vstupenkou na volnočasové aktivity, které jsou teď velice omezené,“ dodal Pifka.

Další problém, který chce teď město spolu s asociací a ostatními školami řešit, je testování dětí na školních lyžařských kurzech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x