Pomník Jana Antonína Bati v Otrokovicích se stal terčem vandalky

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Teprve před rokem byl v Otrokovicích v parku před Společenským domem postaven a slavnostně odhalen pomník Jana Antonína Bati. Dnes je podstavec sochy významné osobnosti našeho regionu celý pomalovaný – stal se totiž terčem místní vandalky, která se na něm skutečně vyřádila.

Vandalka, kterou byla v tomto případě žena, si dala opravdu záležet a celý podstavec popsala nesmyslnými nápisy a doplnila jednoduchými obrázky. Nechápu důvody lidí, kteří se odhodlají k takovému činu. Žena asi vůbec neměla ponětí, jaký objekt si vybrala pro své malůvky. Jinak by to snad ani udělat nemohla,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Pachatelku se naštěstí podařilo dopadnout hlídkou městské policie a případ má aktuálně v rukou Policie ČR. „Strážníci Městské policie Otrokovice si všimli pomalovaného pomníku při pravidelné pochůzce v parku před Společenským domem. Na místě pachatele nezjistili, ale opodál zaregistrovali podezřelou ženu, kterou kontaktovali,“ přiblížila tisková mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Hlídka měla dobrý odhad, protože při dalším dotazování se žena sama přiznala a svého činu také hned litovala. „Nabídla také, že pomník očistí. K tomu ale nedošlo, protože neodborným zásahem by mohlo dojít k ještě větším škodám,“ pokračovala Vaculová.

Po odcizené a znovu nalezené bustě T. G. Masaryka je to v Otrokovicích v krátké době další případ nepochopitelného chování jedinců, kteří si jako středobod svého zájmu vybrali umělecké dílo.

V  případech, kdy jsou občané svědky takového chování, je nezbytné, aby reagovali. I zde by se určitě našel někdo, kdo pachatelku viděl při činu. Je škoda, že okamžitě nekontaktoval městskou či státní policii, která by hned zasáhla. Třeba by způsobené škody byly menší,“ povzdychla si starostka Otrokovic.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x