Pondělní testy ve školách odhalily nákazu covidem-19 u 233 dětí a 29 učitelů

Ilustrační foto
ZLÍNSKÝ KRAJ – Po celé České republice probíhá v první polovině ledna na všech školách dvakrát týdně pravidelné testování žáků a učitelů na covid-19. Pozitivní výsledek antigenního testu mělo v pondělí 3. ledna ve Zlínském kraji 233 dětí a 29 pracovníků.

Od 3. do 16. ledna se preventivní plošné testování provádí každé pondělí a čtvrtek ve všech přípravných třídách základních škol, v základních a středních školách a také konzervatořích s denní formou vzdělávání. Testování se týká všech žáků bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou očkovaní či spadají do ochranné lhůty po prodělání nemoci.

Ve Zlínském kraji prošlo v pondělí 3. ledna plošným testováním celkem 65 788 žáků a 10 016 zaměstnanců školských zařízení. Nákaza byla prokázána u 233 dětí a 29 pracovníků. Další kolo testování čeká školy ve čtvrtek 6. ledna.

Testování se provádí pomocí antigenních testů, které se do jednotlivých krajů distribuují ze skladu Správy státních hmotných rezerv. Novou várku antigenů obdržel krajský úřad v úterý 4. ledna.

Za pomoci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje bude 309 tisíc testů rozvezeno do jednotlivých obcí s rozšířenou působností a dále distribuováno do jednotlivých škol. Dodávka je určena na testování od 6. do 17. ledna,“ upřesnil tajemník Krizového štábu Zlínského kraje Robert Pekaj.

Od 17. ledna se testování bude ve školách provádět pouze jedenkrát týdně, a to vždy v pondělí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x