Poprvé se ve Zlíně představí modelářská výstava

FOTO: Poprvé se ve Zlíně představí modelářská výstava. Autor: Věra Stojar
ZLÍN- Lodě, letadla, tanky, ale také hrady a zámky od soukromých sběratelů z České republiky budou k vidění o víkendu 28. a 29. října ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU ve Zlíně.

Návštěvníci uvidí papírové, plastikové, dřevěné a kovové stavby. Navíc je pro ně připraven i zajímavý doprovodný program. Zejména dospělým jsou určeny odborné workshopy a inspirativní přednášky o novinkách v oblasti modelářství. Na hřišti pro RC modely se můžete pokochat modely na dálkové ovládání.

Modelářské dílny pak pro děti chystají papírové vystřihovánky, plastikové modely, plastikové stavebnice COBI, kovové stavebnice Merkur a RC hřiště s ukázkou silniční a těžké techniky (kamiony, nakladače, bagry a další v rukou zkušených modelářů).

Už delší dobu jsem si přála tuto akci ve Zlíně. Konečně se to podařilo. Modelářský svět a Inspirace Zlín se spojili a vznikne tak akce, která ve Zlíně ještě nebyla. Modelářství je krásný koníček, který vyžaduje hodně dovedností a je důležité tyto šikovné nadšence podpořit a propojit takovou krásnou akcí,“ uvádí Věra Stojar z Inspirace Zlín z. s.

Modelářský svět je zároveň soutěžní přehlídka. Pro zájemce jsou připravené kategorie pro papírové modely, plastikové modely a také ostatní modely ze dřeva, kovu a dalších materiálů. Modely je možné registrovat do soutěže.

Registrace probíhá v pátek 27.10. od 18:00 do 20:00 hodin a také v sobotu ráno od 8:00 do 9:00 hodin. Záštitu nad akcí převzal hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x