Pořádný frmol v PSG aréně. Ríša přišel na očkování s nohou v sádře

Očkování ve zlínské PSG aréně trhá rekordy. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Očkování trhá rekordy. V tomto týdnu ohlásili zdravotníci poprvé 1200 lidí v největším krajském očkovacím centru ve Zlíně, v tamní PSG aréně. Daří se ale i na jiných místech.

Po schodech do očkovacího centra si to statečně šine dvacetiletý Richardy Dyják ze Zlína. Je nejen po úspěšné maturitě, ale také operaci zlomené kůstky v nártu. Ani to mu nebrání, aby se ucházel o očkování.

„Zkoušel jsem to už dříve, ale nemohl jsem, byl jsem příliš mladý, teď už by to mělo jít. Schválně jdu s berlami po schodech, mohl bych do výtahu, ale mám rád překonávání překážek,“ vypráví kluk, který jde i proto, že by se v létě rád vrátil do Spojených států, kde už nějaký čas pobýval.

„Já jdu vyloženě ze zdravotních důvodů, brácha měl docela těžký průběh covidu, rozhodně po tom netoužím. Kolem mne je moře mladých, kteří jdou také, naočkovaní jsou rodiče i prarodiče,“ povídá před druhou dávkou dvaadvacetiletý Tomáš Kočař. Jde společně s přítelkyní.

„Já studuji vysokou na zdravce, systému věřím, už mám coby zdravotnice i zkušenosti z covidového oddělení a v budoucnu se určitě zase s nemocnými dostanu do kontaktu, moje volba je jasná,“ vysvětluje zmíněná přítelkyně Sofie Kociánová.

Hned za nimi další pohledná mladá dáma. „Já jsem lékařka, momentálně na mateřské, divím se těm, kteří se očkovat nechtějí,“ komentuje dění a šrumec v centru Jana Petrů.

Plno práce má u vchodu organizátorka celého dění Michaela Valsová. Mladá studentka obchodní akademie si počíná výborně, poradí, zkontroluje dotazníky, nasměruje lidi. „Žádné konflikty, opravdu pohoda. Lidé jsou v klidu, dají si poradit, těší mne, že mohu pomáhat,“ říká Míša.

„Za čtvrtek máme absolutní rekord naočkovaných v kraji, bylo to přesně 5749 dávek,“ vypočítává krajský koordinátor očkování Jiří Lučan s tím, že od páteční půlnoci do sedmé hodiny ranní přibylo v kategorii 16 -25 dalších 3000 zaregistrovaných zájemců.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x