Babyboom v Uherskohradišťské nemocnici. Porodnice hlásí rekord za měsíc květen

V Uherskohradišťské nemocnici hlásí rekordní počet novorozenců za měsíc květen. Foto: web NEMUH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V měsíci květnu se stalo Porodnicko gynekologické oddělení v Uherskohradišťské nemocnici jedním z nejvytíženějších pracovišť. Na svět zde přišlo rekordních 170 dětí, z toho rovných 100 chlapečků a 70 holčiček, mezi nově narozenými májovými miminky byla jedna dvojčata. Jedná se o největší počet porodů v novodobé historii oddělení v novém objektu.

Květen se tak prozatím řadí i na první příčku provedených porodů od začátku roku, v minulých měsících se v UHN narodilo o třetinu dětí méně. Stejně pak vychází srovnání s rokem minulým, v květnu 2020 se zde narodilo 112 miminek.

Naše oddělení zažilo v tomto měsíci opravdový „babyboom“. Veškerý personál se snažil, aby i při zachování plného chodu oddělení měly maminky co největší komfort a prožily čas strávený v porodnici co nejpříjemněji,“ uvedla MUDr. Soňa Pánková, primářka Porodnicko gynekologického oddělení.

Nejpopulárnějším dívčím jménem u dětí narozených v UHN se stala Natálie, mezi chlapeckými jmény byl nejoblíbenější Matyáš.

Moc si vážíme velkého zájmu maminek, které se rozhodly rodit v naší porodnici. Děkujeme jim za přízeň a přejeme všem dětem i rodičům pevné zdraví,“ popřála primářka Pánková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x