Posila s bohatým životopisem! Do Zlína přichází finský útočník Michael Keränen, jiný Fin klub opouští

Hokejisty Zlína posílil finský útočník Michael Keränen. Foto: Libor Kožík, Berani Zlín
ZLÍN - Hokejový Zlín dál rozšiřuje svůj kádr. Nejnovějším členem kabiny Beranů se stal finský útočník Michael Keränen, jež se může pyšnit vskutku působivým životopisem. Zkušený forvard může nastoupit už do dnešního utkání proti Jihlavě.

O Michaela jsme měli obrovský zájem již delší dobu. Nyní se objevila možnost jej do týmu přivést, tak jsme neváhali, protože je to hráč nesporných hokejových kvalit. Je to koncový hráč se skvělým zakončením. Chceme tým posilovat a podobných hráčů, kteří jsou k dispozici pro naši ligu, na trhu mnoho není,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer a hlavní trenér Zlína Miloš Říha.

Keränen je rodákem ze švédského Stockholmu,od malička ale žije ve finském městě Tampere, kde jeho rozmanitá hokejová cesta také začala. Nejprve v barvách Tappary, ještě v mládežnickém věku ale přešel ke konkurenčním Ilves, v jejichž dresu si poprvé vyzkoušel také seniorský hokej. A vstoupil do něj znamenitě.

Zatímco ve Zlíně se v sezoně 2013/14 slavil mistrovský titul, tehdy třiadvacetiletý Keränen přebíral trofej pro nejlepšího hráče základní části finské nejvyšší soutěže, v níž posbíral 52 bodů ve stejném počtu utkání. Zahrál si také za finskou reprezentaci, ve které na sebe upozornil třeba nádherně proměněným nájezdem v souboji s českým národním týmem na švédských hrách v roce 2014.

To vše neuniklo pozornosti zámořských skautů a následující dva roky Keränen strávil snahou o proniknutí do hlavního mužstva Minnesoty Wild v NHL. To se mu nakonec povedlo a v listopadu 2015 v dresu Wild nastoupil v aréně v Pittsburghu, kde se postavil hvězdám, jako jsou Sidney Crosby, Evgeni Malkin či brankář Marc-André Fleury.

Po návratu do Evropy nastupoval v KHL v dresu Jokeritu Helsinky, následně si zahrál také švédskou a švýcarskou nejvyšší soutěž. Při návratu do Liigy hrál za Vaasan Sport, minulou sezónu pak strávil v Německu, kde bojoval ve službách klubu Bietigheim Steelers. Nyní chce pomoct Beranům k návratu do extraligy.

Mám za sebou první trénink, teď se těším na zápasy. Před mým příchodem jsem se bavil s lidmi z vedení, máme tu spoustu Finů, i s nimi jsem mluvil. Říkali, že jsou tu skvělí fanoušci, moc se na ně těším,“ uvedla nová zlínská akvizice.

V klubu se nepotká s krajanem Atte Huhtelou, který na základě dohody opouští zlínský tým. 

Finský mladý útočník odehrál v Chance lize pět utkání a získal tři asistence. V posledních týdnech však docházelo při zvyšující se konkurenci ke snižování jeho času na ledě.

Chtěli bychom mu touto cestou poděkovat za jeho zápal, pracovitost a energii, kterou do týmu vložil, ale protože jsme pro něj nemohli najít odpovídající zápasové využití, dohodli jsme se na jeho uvolnění. Věříme, že si brzy najde své místo v sestavě jiného týmu buď v ČR, nebo v zahraničí,“ uvedl generální manažer klubu Jan Pravda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x