Posila ze zámoří! Berani získali Kanaďana, hlásit se bude na startu přípravy

Hokejisty Zlína posílil kanadský útočník Shawn Boudrias. Foto: Berani Zlín
ZLÍN – Hokejisté Zlína hlásí další zahraniční posilu. Berani získali kanadského útočníka Shawna Boudriase. Čtyřiadvacetiletý útočník po Alanu Leggettovi a Alexandru Malletovi stane třetím zástupcem země javorového listu v Baťově městě.

„Bavil jsem se s mnoha lidmi. Ti mi říkali, že Zlín je velmi dobrý tým. Chtěl bych zde vítězit a být nápomocný k týmovému úspěchu a poprat se o postup do extraligy. Těším se na novou zkušenost,“ říká nová akvizice Beranů.

Vedení moravského klubu si od zámořské posily dost slibuje.

„Hledali jsme typologicky hráče jako je právě Shawn. Velký důrazný útočník před branku, který si zároveň rozumí s pukem, má hokejové myšlení a umí zakončit. Je zároveň v ideálním hokejovém věku s výhledem na následující roky. Jsem rád, že nakonec k dohodě došlo a my jej můžeme přivítat v naší Beraní rodině,“ raduje se sportovní manažer Jan Srdínko.

Čtyřiadvacetiletý Boudrias se podobně jako další zahraniční hráči Aleksi Salonen a Jesse Paukku k mužstvu přidá v létě se začátkem přípravy na ledě. Do té doby se bude plnit individuální tréninkový plán.

„Jsem typ hráče, který rád střílí a zároveň se nebojí jít hrát do rohu, přitvrdit hru a vyhrát souboj. Rád hraji přímo před brankářem, umím si také najít dobré místo abych mohl zakončit nebo připravit puk pro spoluhráče,“ představuje svůj styl Shawn Boudrias.

Rodák z města Laval v provincii Québec prožil celou mládežnickou kariéru v rodném regionu.

Coby teenager byl draftován do juniorské soutěže QMJHL, kde si ho vybral tým Charlottetown Islanders. Později v rámci téže ligy přestoupil do Gatineau Olympiques a Cape Breton Eagles.

Celkem v kanadské juniorce nasbíral solidních 238 bodů v 314 zápasech. Těmito výkony si vysloužil pozici na draftu NHL, v němž si jej v roce 2018 šestém kole vybrala Minnesota Wild.

Bezmála dva metry vysoký útočník se následně přesunul do farmářské soutěže AHL, kde hájil barvy týmu Iowa Wild. Za něj však vinou zranění odehrál pouhé čtyři zápasy.

O rok později se přesunul do týmu Fort Wayne Komets v soutěži ECHL, kde patřil ke klíčovým hráčům a v 132 zápasech nasbíral 108 bodů. V minulé sezoně se přesunul do druhé švédské ligy, v níž bojoval za klub Kalmar HC.

Nyní míří do Zlína, kde se po Alanu Leggettovi a Alexandru Malletovi stane třetím Kanaďanem, který obleče dres s Beranem na hrudi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x