Poslanec chce nechat přejmenovat pasecké fotbalové hřiště po zesnulém trenérovi

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍN - Poslanec Marek Novák, který je zároveň členem vedení fotbalového paseckého klubu, žádá město Zlín, aby nechalo pasecké fotbalové hřiště přejmenovat po zesnulém trenérovi Jaroslavu Švachovi. Server Zlin.cz o tom informoval sám poslanec.

Žádost o přejmenování fotbalového hřiště Zlín – Paseky na Areál Jaroslava Švacha už Marek Novák oficiálně předal primátoru Jiřímu Korcovi.

Žádost odůvodnil tím, že Jaroslav Švach, který náhle zemřel v květnu tohoto roku, v minulosti jako šéftrenér zastřešoval fotbalový klub SK Zlín 1931, který v areálu dlouhodobě působí a svým jedinečným působením přitáhl k fotbalu a sportu vůbec celou jednu generaci mládeže. Pod jeho působením měla možnost vyrůst celá řada nezpochybnitelných fotbalových talentů.

„V šatně našeho klubu a v našich srdcích zůstane navždy prázdné místo naplněné vzpomínkami na nenahraditelného kamaráda. Budou na něj navždy vzpomínat kolegové z klubu, spoluhráči, žáci, fanoušci, sportovci a široká veřejnost. Navazovat na jeho obětavou práci s mládeží bude pro jeho nástupce velká výzva. Svým svěřencům a kolegům byl oporou, inspirací i vzorem,“ řekl Marek Novák.

Poslanec Novák také sdělil, že jak vedení klubu SK Zlín 1931, tak Fotbalový klub Zlín i zástupce rodiny Patrik Švach (syn Jaroslava), souhlasí s navrženým záměrem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x