Poslední Berani podlehli Třinci a již v neděli mohou sestoupit z extraligy

Zlínští hokejisté (modré dresy) v pátek podlehli vedoucímu Třinci 1:4. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Nezvládli další zápas a jsou velmi blízko pádu z extraligy. Zlínští hokejisté v 56. kole podlehli Třinci 1:4 a na čtrnácté Kladno ztrácejí z posledního místa již patnáct bodů. Pokud v neděli neuspějí na ledě Mladé Boleslavi, stanou se jistým sestupujícím do Chance ligy.

„Klukům z hlediska nasazení a při hře pět na pět nemám co vytknout. Myslím si, že jsme se vydali ze všech sil, hráli jsme pak na tři pětky a chtěli jsme zápas vyhrát. Bohužel Třinec má v přesilovkách třicet procent úspěšnost využití a dnes to potvrdil. I když jsme se na to připravovali, Třinec dva góly dal a kvalita hráčů se projevila. My jsme přesilovkách nevyužili, góly tam nepadly, což rozhodlo,“ uvedl zlínský trenér Luboš Jenáček.

Beranům proti adeptu na Prezidentský pohár vyšel začátek utkání a hned z první střely na branku se ve 3. minutě ujali vedení. Skóre otevřel Zabusovs.

Domácí mohli své vedení ještě navýšit, ale Fryšara ani Claireaux hostujícího brankáře Kacetla nepřekonali. Třinečtí v první třetině moc velkých šancí neměli. Po přestávce se ale zlepšili a výsledek srovnali. Na 1:1 upravil Daňo. Slovenský medailista z olympiády v Pekingu v početní výhodě dorazil za Kašíka střelu Marinčina. Zlíňané si mohli vzít v prostřední části vedení zpět, Honejsek ani Zabusovs své šance neproměnili.

Slezané roli favorita potvrdili až v závěrečné části. Hosty poslal do vedení Chmielewski, na 3:1 v další početní výhodě zvyšoval kanonýr Růžička.

Berani mohli závěr zdramatizovat, ale přesilovku pět na tři nevyužili a ještě pět sekund před koncem při vlastní power play inkasovali čtvrtý gól. Výhru Ocelářů završil Bakoš.

„Myslím si, že nás v první třetině malinko srazil inkasovaný gól hned z první střely. Dostali jsme se trochu do díry. Ne že bychom hráli špatně, ale určitě jsme chtěli mít lepší nástup do zápasu, i když jsme domácí v úvodní třetině přestříleli, branka nepadla,“ hodnotil duel třinecký trenér Václav Varaďa.

Jeho tým hrál od druhé třetiny poctivěji, hlavně v útoku. „Drželi jsme puk, vytvářeli jsme šance a hra se srovnala. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 1:1 s týmem, který boduje o život v každém zápase. Jsme rádi, že jsme to zvládli a udolali jsme je. Jsou to pro nás důležité tři body do tabulky,“ dodal Varaďa.

Oceláři prožívají příjemné období. Po pátečním obratu předstihli v tabulce o bod Hradec Králové a vrátili se do čela soutěže.

Hokejová Tipsport extraliga, 56. kolo –


PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)


Branky a nahrávky: 3. Zabusovs (Honejsek) – 27. Daňo (Marinčin, P. Vrána), 42. Chmielewski (Kundrátek), 46. M. Růžička (Nestrašil, P. Vrána), 60. Bakoš. Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Kis, Ganger. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2700.


Zlín: Kašík – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, M. Hamrlík – Zabusovs, Claireaux, Honejsek – Köhler, Hejcman, Kubiš – Okál, Makarenko, P. Sedláček – Fryšara, R. Veselý, Chludil. Trenér: Jenáček.


Třinec: Kacetl – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Zahradníček – M. Růžička, P. Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Bakoš, Nestrašil, Svačina – Kofroň, M. Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenér: Varaďa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x