Poslední Berani se nevzdávají, doma přemohli Vítkovice a stáhli náskok na Kladno

Hokejisté Zlína (modré dresy) doma udolali Vítkovice 4:1. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN – Ještě to nezabalili. Hokejisté Zlína se dál rvou o záchranu extraligy. Berani ve 49. kole extraligy srazili doma Vítkovice 4:1 a připsali si třetí výhru z posledních čtyřech utkáních, ve kterých bodovali. Gól a asistenci si v pátečním utkání připsali zlínský útočník Valentin Claireaux a obránce Ondřej Němec. I díky nim Moravané ztrácejí na předposlední Kladno dvanáct bodů. Porážku hostů mírnil Lakatoš.

Hosté z Ostravy doplatili ve Zlíně na nedisciplinovanost. V šesté minutě měly Vítkovice na kontě již šestnáct trestných minut.

Zlín ale nabídnuté možnosti nevyužil, promarnil i dvouminutovou přesilovku pět na tři. Berani se gólu dočkali až po jejím skončení. Makarenko povedou dalekonosnou ranou překonal gólmana Stezku a bylo to 1:0. Pro ruského útočníka to byla vůbec první trefa v české extralize. Vyrovnat mohl Lednický, na Kašíka ale zblízka nevyzrál.

Velká nedisciplinovanost provázela Ostravany i ve druhém dějství. Po necelých čtyřech minutách poslal Lindberg na mantinel Žižku a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Zlínský bek skončil v nemocnici. Hosté šli po dalším nedovoleném zákroku Flicka do tří a Berani další dlouhou dvojnásobnou početní výhodu již zužitkovali.

Gazdovu střelu dorazil do prázdné branky Claireaux. Vítkovice vrátil do hry ve 34. minutě Lakatoš. Zlíňané si ale vzít body nenechaly. Na 3:1 zvyšoval obránce Němec.

Aktivní Lakatoš byl v závěrečné části blízko kontaktní branky, ale mířil jen do horní tyčky. Berani šanci soupeře přečkali a vzápětí počtvrté udeřili. Triumf Zlína završil v další početní výhodě Hejcman.

Závěr emotivního utkání zpestřil pěstní souboj domácího útočníka Sedláčka s hostujícím Lednickým, diváci ocenil nejen statečnost zlínského borce, ale především výhru Beranů.

Hokejisté Zlína sehrají další duel v neděli 6. února na ledě Hradce Králové. Zápas vysílá Česká televize na programu ČT 3 od 18.20 hodin.

PSG Berani Zlín – HC Vítkovice Ridera 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Makarenko (Ferenc, Suhrada), 27. Claireaux (Gazda, Honejsek), 36. O. Němec (Claireaux, Mallet), 53. Hejcman (Suhrada, O. Němec) – 34. Lakatoš (Marosz). Rozhodčí: R. Svoboda, Kika – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6, navíc Sedláček 5 min. – J. Hruška 10 min., Lednický 5 min., Lindberg 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Zlín: Kašík – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec , Ferenc, Žižka – Mallet, Claireaux, Honejsek – Michasjonok, Hejcman, Köhler – Zabusovs, R. Veselý, Kubiš – P. Sedláček, Makarenko, Okál – od 30. navíc Fryšara. Trenér: L. Jenáček.
Vítkovice: Stezka – R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Plášil, L. Kovář, Koch – Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok – M. Kalus, Flick, R. Bondra – Lindberg, Marosz, Lednický – Fridrich, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x