Poslední Fatra neuhrála v Liberci ani set. „Soupeř neudělal žádnou chybu,“ řekl Obdržálek

Volejbalisté Zlína dál zůstávají v extralize na posledním místě. foto: Fatra Zlín
ZLÍN – Nedokázali navázat na domácí výhru nad Odolena Vodou, zvenku se vraceli zase s prázdnou. Zlínští volejbalisté v sobotu večer neuspěli v Liberci, kde prohráli 0:3, když ve dvou sadách maximálně uhráli patnáct bodů, a v extraligové tabulce zůstali poslední.

„Domácí byli lepší na servisu a prakticky neudělali žádnou nevynucenou chybu. Vyhráli zaslouženě,“ uznal sportovně kouč poražených Přemysl Obdržálek.

S ním souhlasí i zlínský kapitán Radim Šulc. „Myslím si, že domácí hráči byli dnes jednoznačně lepší. Hráli dobře na přihrávce, těžko se bránili. Většinou útočili na jedny ruce a když potřebovali, tak si pomohli o naše krajní blokaře a o tom byl dnes celý zápas,“ uvedl nahrávač.
Severočeši toho Moravanům opravdu mnoho nepovolili. „Dnes spolehlivý výkon a zasloužené vítězství, kdy jsme od začátku utkání soupeře tlačili kvalitním servisem a dobře jsme i odbránili. Na ztrátu jsme hráli také dobře, takže dnes spokojenost. Jednoznačně jsme převyšovali soupeře a zaslouženě máme tři body,“ zhodnotil duel kouč Dukly Liberec Michal Nekola.

„Pro nás to bylo dnes povinné vítězství, které dopadlo na výbornou, zvítězili jsme 3:0. Měli jsme výborný servis, zejména Honza Pražák nás na servisu hodně podržel. Dnes si myslím, že to utkání bylo jenom o nás a jen tak dál do dalších zápasů,“ dodal domácí kapitán Jakub Veselý.

Zlínští volejbalisté v příštím kole extraligy vyzvou v sobotu doma Karlovarsko. Ještě předtím ale Fatra absolvuje pohárové utkání proti Lvům Praha. Zápas se hraje ve čtvrtek.

Uniqa extraliga, 6. kolo :

VK Dukla Liberec – VSC Fatra Zlín 3:0 (25:15, 25:22, 25:15)

Nejvíce bodů: Křesťan 15, L. Demar 11, Pražák 9 – Čeketa 10, Adamec 8, Čechmánek 6. Rozhodčí: Kovář jun., Velinov (Švejda). Diváci: 550.

Liberec: Janků, Pražák, Křesťan, Demar, Leikep, Bartůněk, libero Kopáček. Střídal: Staněk.

Zlín: Čechmánek, Lamri, Čeketa, Varous, Adamec, Toman, libero Viceník. Střídali: Šulc, Kozák, Gálík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x