Poslední Fatra vzdorovala Liberci, nezvládla koncovky

Volejbalisté Zlína v domácím prostředí nestačili na Liberec, kterému podlehli 0:3 na sety. Foto: David Nejedlý
ZLÍN – Zlínští volejbalisté v mužské extralize zaknihovali další porážku. Fatra doma neuspěla ani s Libercem, kterému podlehla ve třech setech. Severočeši zvítězili po devíti porážkách v řadě, Moravané zůstávají na pouhých dvou bodech beznadějně poslední.

V utkání jsme byli hostům rovnocenným soupeřem na podání a příjmu, bohužel jsme neměli více odvahy v dalších herních situacích,“ povzdechl si kapitán poražených Radim Šulc.

Podle zlínského trenéra Přemysla Obdržálka se sobotní utkání rozhodovalo v prvním setu. „Myslím, že jsme v něm byli lepším týmem, bohužel jsme opět set nezvládli a zbytek utkání tím byl pak ovlivněný,“ je přesvědčený.

Hosté si po triumfu v Baťově městě zhluboka oddechli. „Pro nás je vítězství důležité za tři body, protože jsme si jich letos moc neužili. Jsem rád, že nám hodně pomohl Demar, který nastoupil na postu diagonálního hráče místo nepřítomného Křesťana, zvládl to velmi dobře,“ uvedl liberecký kapitán Jakub Veselý.

Dukla to ale ve Zlíně jednoduché neměla. „Klíč k úspěchu byl první set, který jsme vybojovali, v dalším průběhu jsme si již vítězství pohlídali,“ prohlásil hostující trenér Petr Brom.

V 17. kole UNIQA extraligy mužů se nedařilo favoritům. České Budějovice, posíleny pohárovým vítězstvím nad pražskými Lvy, se musely sklonit před kladenskými Orly. Karlovarsko přijelo do Prahy hájit první příčku, ale po podzimní domácí porážce neuspělo ani ve venkovní odvetě a překvapivě si z hlavního města neodváží ani bod.

Důležité dva body v koncovce pátého setu vybojovala Ostrava proti nepříjemnému Brnu. Beskydy potřebovaly nutně porazit Odolenu Vodu, ale to se jim nepovedlo a ztráta na poslední místo pro předkolo začíná být pro ně propastná.

V pondělní televizní dohrávce musí Ústí na Labem porazit nebezpečnou Příbram.

UNIQA extraliga volejbalistů, 17. kolo –
Fatra Zlín – Dukla Liberec 0:3 (-24, -20, -20)
Nejvíce bodů: Čeketa 15, Adamec 12, Toman 10 – Demar 12, Veselý a Lux po 11. Rozhodčí: Možnár, Spáčil. Diváci: 217.
Zlín: Gálík, Šulc, Čeketa, Varous, Adamec, Toman, libera Viceník, Vodička. Střídali: Lamri, Kozak, Pavlovský.
Liberec: Lux, Liekep, Pavičevič, Janků, Veselý, Bartůněk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Dias Gomez, Staněk, Demar, Kovalchuk.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x